Atelierele Părinților Montessori

Acum aproximativ o lună de zile am deschis porțile Casei Liderilor Viitorului pentru primii lideri. Este un început de drum atât pentru ei, cât și pentru noi. Și când spunem început de drum, ne referim la acomodare cu mediul dar și cu noii prieteni, la cunoștere a spațiului și a felului în care lucrurile se întâmplă acolo, a descoperirii tuturor activităților și materialelor care așteaptă să fie explorate.

Dar să stiți că nu doar pentru ei este acest proces, ci și pentru noi adulții care le suntem alături ca și ghizi. Deși suntem în postura de observatori, pentru a putea înțelege mai bine lucrurile și pentru a găsi o direcție benefică de acțiune pentru fiecare copil în parte, fără a ne abate de la principiile și valorile care stau la baza acestui proiect minunat, este nevoie și pentru noi de un proces de acomodare și adaptare.

Cum de multe ori am spus atât în întâlnirile live, cât și în articolele precedente, este esențial să existe o continuitate armonioasă între ceea ce se întâmplă la grădiniță și ceea ce există acasă. Și aici nu este vorba neapărat despre activități sau lucruri de făcut, ci este vorba mai mult despre abordare, comportament și poate cel mai important, atitudine.

Pentru că în AVANTI, educarea Părințiilor are un rol la fel de important și esențial ca și educarea Copiilor, așa a luat naștere și acest proiect de care vă vom vorbi în câteva cuvinte: Atelierele Părinților Montessori. Aceste ateliere au ca prim scop crearea unei imagini de ansamblu a felului cum noi am integrat educația Montessori și a modului cum o transmitem mai departe în AVANTI. Este un proiect care își dorește să ofere tuturor persoanelor interesate o imagine autentică asupra acestei pedagogii.

    Viziunea noastră este de a deveni leader inspirațional în domeniul educației, iar misiunea vine în completare prin crearea unui mediu fertil propice pentru creștere și împlinire. Fără ajutorul vostru, al Părinților, aceste lucruri nu sunt posibile decât parțial. Iar cum noi adulții funcționăm, în general, prin argumente raționale sau răspunsuri la diferite întrebări și/sau curiozități, ne dorim ca aceste ateliere să vă stârnească acest interes și dorință de a afla mai multe despre propriul Copil dar și despre modalitatea în care îl puteți ajuta să se dezvolte armonios atât din punct de vedere emoțional, cât și intelectual, fizic și social.

În cadrul acestor întâlniri lunare vom discuta aspecte legate de evoluția copilului, stilul natural de învățare. De asemenea vom pătrunde câte puțin și în tainele câtorva materiale Montessori pentru a vedea care este scopul lor și cum acestea ajută Copilul să-și dezvolte anumite abilități și, în același timp, să acumuleze și cunoștințe, în ritmul său propriu.

Ce veți găsi cu siguranță în acest spațiu creat special: deschidere, siguranță și poate cel mai important – înțelegere. Suntem în primul rând oameni și este uman să greșim. Mai ales când ai un omuleț de maxim 1,3 m care știe exact ce butoane să apese pentru a scoate din tine comportamente și atitudini pe care și tu personal te surprinzi că le ai. Dar în aceste situații, focusul trebuie schimbat de pe ideea de judecată și greșeală și pus mai mult pe ideea de ce pot să fac să nu ajung atât de des în acele situații.

Ce soluții am în buzunarul lateral pentru a-mi păstra autoritatea,

dar nu o autoritate impusă, ci una transmisă instinctiv.

O singură precizare – totul este un proces, un proces care are la bază schimbarea poate a unor paradigme, cutume, obiceiuri etc. Un proces care pentru unii dintre dvs. va fi transformațional, de aceea este nevoie să îi acordați timpul necesar. Cât va fi acest timp? Este nevoie de răbdare și perseverență. Veți primi garantat acest răspuns singuri.

Aceste ateliere vor fi deschise tuturor părinților care doresc să pătrundă în tainele educației Montessori autentice. Cu toate aceste locurile sunt limitate la 10 persoane – 10 persoane care au luat decizia și au curajul să facă ceva concret pentru Copilul propriu, nu doar să aștepte ca alții să îl educe, să îl ajute, să îl cunoască. Părinții a căror copiii sunt deja înscriși în AVANTI, vor putea participa la aceste ateliere gratuit, iar pentru toți ceilalți, fie ei bone, bunici sau cunoștințe, participarea este supusă unei taxe de 70 RON/atelier/persoană sau un abonament de 500 RON/persoană pentru toate cele 10 întâlniri ce vor avea loc în cadrul anului educațional 2019 – 2020. Taxa se poate plăti fie personal înainte de intrare în sală, fie prin transfer bancar. Vor exista două grupe: una în timpul săptămânii – joia și una in weekend – sâmbătă.

Se pot face rezervări, doar că locul este blocat pentru dvs. doar în momentul în care se face plata. Rezervarea este activă 1 zi din momentul efectuării. În cazul celor care pot participa gratuit, rezervarea este valabilă doar până în dimineața evenimentului. Dacă nu se confirmă prezența, rezervarea se consideră anulată și locul oferit altor persoane dornice.

    Cu profundă recunoștință îți multumesc pentru încredere, răbdare și curaj.

O zi minunată îți doresc, plină de experiențe de neuitat.

Ne vedem curând la întâlniri!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *