Avanti,
o poveste despre creatorii de viitor.

Fiecare om vine cu o misiune: aceea de a aduce prin existența lui, bine pentru cei alături de care face această călătorie fascinantă, numită viață!

Povestea misiunii mele începe acum câțiva ani, când un suflet curat și blând m-a ales să îi fiu mamă.  

Eu am început să înțeleg și să simt primele semne ale încolțirii saminței misiunii când m-am lăsat ghidată de propriul copil.

 

Am trecut, la început, printr-un curcubeu de trăiri: fericire, neputință, dragoste necondiționată, epuizare, pace, confuzie….

 

Toate au fost parte din mine și m-au ajutat să îmi șlefuiesc simțurile și credințele. 

Odată cu primii pași ai celui mic spre grădiniță am înțeles, atât pentru el, cât și pentru mine, că avem nevoie de mai mult, de mai bine, de mai clar și mai blând. 

 

De un parcurs susținut și încurajat într-un mod sănătos. 

Am început să caut, să studiez, să construiesc un mediu în care să fie susținută dezvoltarea armonioasă a puiului meu. 

Bucuria fiecărui pas mi-a adus dorința de a aduce alături de noi încă o minune de copil, fetița care ne-ales să îi fim părinți și care ne-a dat aripi să căutăm mai mult și mai bine.

Și am cerut Universului să îmi îndrepte pașii cum știe el mai bine către claritate. 


Așa am făcut cunoștință cu numele pe care îl poartă principiile în care credeam și eu, dar despre care nu știam ca au un nume: Montessori. 


Universul m-a călăuzit către oamenii potriviți care să îmi fie ghid în cea mai frumoasă provocare profesională, aceea de a deveni Educator certificat internațional Montessori.

Odată cu certificarea s-a născut Avanti, prima grădiniță Montessori din Bacău și locul în care misiunea mea se împlinește în fiecare zi. 


Am trecut, împreună cu cei dragi, prin provocările plecării de acasă pentru certificare, prin emoțiile și frământările deschiderii unei grădinițe, prin frustrarea pandemiei…dar peste toate, a fost mai puternică dorința și misiunea de a oferi copiilor spațiul, contextul, libertatea de a se dezvolta armonios. 

Pas cu pas am construit comunitatea Avanti – o comunitate bazată pe valori solide, puse în slujba celor 3 piloni esențiali: educator, părinte, copil. 


Astăzi, la 5 ani de la primii pași către înțelegerea misiunii personale, Avanti Montessori este locul în care 20 de copii sunt însoțiți în călătoria minunată, numită dezvoltare.


Sunt 5 ani pe care i-am sărbătorit prin 2 certificări Montessori internaționale, pentru vârsta de 0-3 și 3-6 ani. 

Astăzi știu și simt ca misiunea mea este să îi imputernicesc pe părinți să aibă o relație sănătoasă cu cei mici, iar copiilor să le ofer îndrumare în cea mai frumoasa perioada a vieții lor, copilăria. 

 

Sunt recunoscătoare copiilor mei pentru forța pe care mi-au dat-o în tot acest timp, soțului meu pentru susținere și încurajare și oamenilor minunați care mi-au fost mereu alături. 

Povestea Avanti Montessori se scrie filă cu filă, zi de zi, prin fiecare pas făcut alături de creatorii de viitor, copiii!